Een invulling van de digitale schoolomgeving

Een digitale omgeving die je wegwijs maakt op school en die gebruikt wordt in de klas, hoe ziet zoiets eruit? Het is een vraag waarop waarschijnlijk maar weinig lezers het antwoord weten, het is immers een vrij nieuw concept. Heb je het echter altijd al willen weten, dan hebben wij hier een mooie video van de TikTik sCoolTool, een digitale schoolomgeving die wordt gebruikt op Steve Jobsscholen.

digitaal

Handig voor zowel leerling als leerkracht

Zoals in de video kan worden gezien is de digitale klasomgeving een soort van agenda die zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten erg handig is. Leerlingen kunnen zien welke activiteiten waar plaatsvinden, zelf activiteiten plannen, informatie delen met leerlingen en leraren en zaken als presentaties en foto’s toevoegen aan hun eigen portfolio. Leerkrachten kunnen hun rooster bekijken, gegevens van leerlingen beheren, activiteiten en projecten starten en eventueel aantekeningen toevoegen.

Afstand verkleinen

Daarnaast probeert de digitale klasomgeving ook de afstand tussen de school en ouders te verkleinen door ouders meer inzicht te geven in de prestaties en voortgang van hun kinderen. Ouders kunnen thuis met hun smartphone of computers inloggen en de portfolio van hun kind en eventuele opmerkingen van docenten bekijken.

TikTik sCoolTool (nl) from Steve JobsSchool on Vimeo.