Eerste Amsterdamse Steve Jobsschool opent deuren

De eerste Amsterdamse Steve Jobsschool zal vandaag zijn deuren openen en kinderen onderwijzen volgens de principes van het nieuwe leren. Een jaar geleden startte een andere Amsterdamse basisschool al met een pilot van hetzelfde concept voor peuterklassen.

jobs

Nieuwe leermethoden

De Steve Jobsschool is een concept van Onderwijs voor een Nieuwe Tijd en Maurice de Hond dat veel doet denken aan het iederwijs-onderwijs. Kinderen krijgen een iPad en mogen vervolgens, onder begeleiding van zogenoemde coaches, deels zelfstandig te leren. Het blijft echter wel belangrijk dat kinderen daadwerkelijk leren en er mogen onder schooltijd niet zomaar spelletjes worden gespeeld.

Kritiek

Het is nog maar de vraag of de nieuwe iPadscholen daadwerkelijk een succes worden. Het nieuwe leren is niet onomstreden en ook de co-president van het technologiebedrijf Oracle deed deze week nog een duit in het zakje. Zij stelt dat een iPad kinderen op het gebied van techniek helemaal niets bijbrengt. Het gebruik van een tablet is simpelweg te eenvoudig en heeft niets met techniek te maken. Zelfs 2-jarigen kunnen spelletjes op een tablet spelen, aldus de topvrouw.